No12.blogg.se

The days of our lives...

Publicerad 2013-06-20 08:12:00 i Allmänt,

Häromdagen fick jag en vänförfrågan på facebook. Vännen var en gammal vän från svunna tider. Med det menar jag ca 18 år tillbaka i tiden. Vi träffades nyligen på en väns bröllop och jag tänkte att jag skulle frågat honom om han minns när han körde över mig med sin bmx, så att jag tappade min bulle..men jag hoppade det. Hur som helst... Vi var ett gäng som höll till i käcka Getinge och jag minns tiden med ett stort leende. Vilket bekymmersfritt (oftast) liv vi levde då, kära vänner. Vårt liv kretsade geografiskt kring simba (utomhusbadet), som för övrigt släppte in sina besökare genom ett uppklippt hål i nätet efter klockan 19, och diverse andra ställen längs med Stationsgatan. Då och då samlades vi till diverse festligheter och det hände till och med att folk satte sig på cykeln ut till mig på bondelandet. 
Förra sommaren träffade jag en annan gammal vän, just på simba. Jag jagade sonen och han satt vid kanten och tittade på sin dotter som lekte i vattnet. Vi började prata om kvällarna då vi satt och snackade, någon badade, någon blev iputtad och någon ev blev överförfriskad. Mamma sa häromdagen att jag var en väldigt lugn tonåring...och det stämmer..oftast...När vi tjejer träffas återkommer vi ofta tillbaka till dessa år. Någon gång tänkte jag att nu får vi väl ge oss..har vi inget  annat att prata om? Men på något vis tror jag att vi alla ibland längtar tillbaka till fula mopeder ( och mopedhjälmar!), fruit of the loom-tröjor, hooch och rosa Björn Borg-väskor. Ibland kan jag dock bli lite bedrövad när jag tänker på att vår dotter är där om 6 år! My goodness..å andra sidan känner jag mig trygg i tanken, att om hon är del av ett sådant härligt gäng som jag var då, så kommer hon ha en helt fantastisk tonårstid. 
 
Nu är det dock vuxenpoäng som ska samlas...hej camping! 
 
Vuxenpoäng:
 
1. Husvagn från -87.
2. Istället för att köa på systemet, beställde jag en dunke vin till kiosken i Getinge ( ok..ev tantvarning på den ..)
3. All mat handlas och fylls i husvagnskylen..inte ska dyra campingaffären gynnas här inte..
 
Ser fram emot helgen och det fiiina vädret.. (?) i måndags sa de på nyheterna att det skulle vara 28 grader idag...då får nog lilla solen se till att vakna nu..
 
so long och glad midsommar på er alla! 
 
By the way..blogga aldrig på en iPad.suck.. 
/Matilda 

Sommar, sommar, sommar..med hällregn och campingplaner..

Publicerad 2013-06-14 11:14:44 i Allmänt,

"Jag har prövat nästan allt som finns att välja på: campa, hyra båtar, paddla, cykla eller gå...." Eller nä, det har jag nog inte. Campat har jag. Hyra båtar..om inte trampebåt i en timme på Teneriffa räknas, så nej. Paddla, ja för hundra år sedan på ett läger med fritidsgården. Cykla då? Aldrig mer än nödvändigt...inte som min bäste vän som plöjer si sådär 15 mil en eftermiddag...Gå?..jo vars..men inte för att semestra direkt. Hur som helst så står vi inför en campinghelg. Gick ju och investerade under husbygget och kom hem med en pärla från -87. Stor som ett as, men attan så fin är hon, min husvagn. Våningssäng till barnen, liten extra soffhörna plus den stora U-soffan,som man lätt svischar om till ett master bedroom. Köket, som skiner i sin ljusa 80-talsfanér är väldigt bra planerat och innehåller dessutom ett barskåp i hörnan med hål för flaskor..det kan ju aldrig bli fel. Inne i "badrummet" finns det ett tjusig ljusgult handfat och in bakom en liten lucka står det en porta potti, som blänker i sitt oanvända plasthölje. När vi var för att köpa husvagnen så märkte vi att där inte fanns någon "toalett". Då jag var ganska noga med att vi inte skulle lägga en förmögenhet på nåt inköp, utan lägga pengarna på huset istället, var jag lite småsnål. När vi satt där på varsin sida om säljarens skrivbord, så säger jag typ: " Det här med sån här husvagnstoa, det saknades i vagnen, fast det stod i annonsen att det fanns." Säljaren svarade mig då att de alltid plockar bort dem inför försälning. I min kropp drog snåltarmen åt ännu mer och jag hör mig själv säga: " Finns det någon begagnad man kan köpa?" Säljaren tittar på mig med ett snett leende och säger något i stil med: " Nja, folk brukar ju inte vilja köpa andras toaletter så vi slänger faktiskt dem." Mitt dumma nöt...vem f-n vill ha en gammal toalett som nån annan suttit och nött på...pinsamheten var total. Mannen räddar situationen och säger att vi SÅKLART ska ha en ny. Säljaren bläddrade i sin toakatalog och informerade mig om att en sprillans ny kostade ca 500 spänn eller nåt. Hur som helst blev husvagnen vår, med nya toa och allt...ändå gick jag lite hängig därifrån och såg mig själv som det nya samtalsämnet på kafferasten. " Jag hade precis en kund som bygger ett hus på 300 kvm i Slöinge. De köpte en husvagn, men hon ville ha en gammal, begagnad porta potti, när en ny kostar 500 kr!!!...hahahha....

Hon står dock hemma nu, fina husvagnen och gör sig redo för midsommarfirande. Frågan är om det finns någon ledig campingplats bara..? Började min morgon med att ringa en camping och hade då köplats nummer 3. En kvart senare hade inget hänt, varpå jag lägger på. En kvart senare provar jag igen, nu köplats nummer fyra.Jag la på igen. Efter frukosten ringde jag en gång till och hade då könummer två och jag bestämde mig för att vänta. Lite telefonmusik spelas i mitt öra och var 15:e sekund får jag veta vilken plats jag har i kön. Efter 17 minuter har jag plats ett..finally!! Då bryts samtalet!!! Skit också. Ringer igen och har då nummer två igen. Hinner precis återigen bli nummer ett, när det knackar på dörren. Jag tvingas lägga på och öppnar dörren. Utanför står två trevliga kvinnor i 40-års åldern och påtalade hur glada de var att jag var hemma. De räckte mig en lapp och tackade för sig. På lappen stod det: "Finns det någon sanning?" Lappen var en inbjudan till ett massmöte i Malmö arena 5-7 juli...men tyvärr jehovas vittne, vi har redan en semester inbokad i juli också. Visserligen var ju er tillställning gratis och man var inte tvungen att ge något till kollekten...men jag tror ungarna blir besvikna om vi avbokar Legoland. Måste avsluta också med att säga att tiderna för denna sammankomst var lite roliga... det börjar 9.20 och är slut 16.55..hihi...ett massmöte med tidsoptimister!!
 
Ciao..vi syns på vägarna..
 
Matilda

Om

Min profilbild

Slöinge

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela