No12.blogg.se

Istid och glöggvarning

Publicerad 2013-11-26 10:49:43 i Allmänt,

Då så.. Istiden är tillbaka och sommargympadojor verkar inte vara grejen längre. But, I guess it's time. Om en vecka är jag Getingebo på riktigt och det känns otroligt bra! Christmas, here I come. Var för ett tag sedan i skogen med barnen och mina föräldrar. Storinsamling av granris och annat mys, som är lika viktigt som regnbågar på pridefestivalen. Såg dock att pappa, som nästan har julen som religion, sneglade lite misstänksamt på mig när jag annonserade ut att jag letade efter en död gran. Nej, även om det varit lite bananas i skallen den senaste tiden, så skulle jag aldrig ta in en död gran som julgran. Men, en liten, naked gran till advent, med lite finfina grejer i...ni kan sluta ruska på huvudet..bild kommer i dec! För jag hittade alltså min lilla döing..
 
Var inne och nosade lite i jul-spellistan i Spotify häromdagen och insåg att "snön föll" med Peter Jöback, fanns med fyra gånger. Tänkte att det skulle väga upp Sean banans jullåtar som någon lyckats lägga in. Är en av dem som skulle kunna höra "all i want for christmas" i varenda affär under julhandeln, utan att bli det minsta irriterad. 
 
Frågan är väl om jag kommer hinna boa in mig innan julen är över... är dock omringad av fantastiska, generösa och hjälpsamma människor. Så chansen är faktiskt stor att jag lyckas. Ska bara lägga upp en budget så att jag inte lägger halva lönen på glögg.
 
Tisdag vänner, tisdag och jag vabbar och ser "Croodarna" för tredje gången på två dagar.
Kram 

Getinge ftw! (nytt uttryck= for the win)..gäller att hålla sig ung och uppdaterad. .

Publicerad 2013-11-13 22:35:00 i Allmänt,

 
Bilden i iinlägget har inget som helst att göra med något. .bara kul!!
 
Ja,, inte kan jag ju skryta med att jag är en flitig bloggare.  Ni får i och med detta därmed även stå ut med att jag kanske skriver samma sak, som jag skrivit tidigare. .hjärnkontoret är lite fullt. Vad händer nu då?  Jo, om mina planer går i lås så blir det nog en lägenhet i Getinge.  Japp, Getinge, som jag mer eller mindre svor på att jag aldrig skulle återkomma till. Men men..tydligen kan man ta en tjej ur Getinge,  men aldrig ta Getinge ur en tjej...or something like that..Vilka fördelar har då Getinge?  Jo, det finns en kiosk. Mycket bra om man känner för att hyra en rulle och trycka i sig en påse chips på sin barnfria vecka eller kanske spela på hästar och vinna en mille eller två. Det finns "coop" och man är ju medlem i Konsum och vill ju vara solidarisk,  för att citera en helt ljuvlig scen ur "macken". Finns även en del andra bra och ha-ställen. .är väl bara systemet som saknas,  men även det går ju att lösa i kiosken. .wohoo!  Förutom allt detta och alla minnen jag har, finns även bästa vännen där och hennes bihang som ställt upp och fortfarande gör det till 110%. Ord räcker inte till för att beskriva min tacksamhet. ..
 
Lägenheten då? Jo, 80 kvm typ fördelat på tre rum och kök samt tvättstuga.  Tapeten i ett rum svischar mig tillbaka till slutet av 90-talet, då det nästan var dödsstraff om man inte satte upp melerade tapeter i alla de färger från Boråstapeter. Själv vet jag att jag mycket nöjt valde solgul, terrakotta (mycket hypat) samt mossgrön..alla med den härliga spräckliga,  jag-har-målat-med-en-tvättsvamp-känsla.  Kanske ber jag om att få tapetsera om eller så lever jag ett litet tag som jag levde som 19-åring. 
Övriga rum i lägenheten är dock i den härliga vit-ljusgrå-tonen a la' 2000-tal. Vet inte om det är bättre egentligen. .? Vet dock att jag nog ska få till denna lägenhet till en alldeles perfekt boning för oss.. kanske till och med innan jul.
 
Just nu verkar det alltså som att Getinge vunnit över Slöinge. .trots detta finns det vissa, väldigt viktiga, personer kvar där. .men de är ju bara en touch på gaspedalen bort..
 
Good night Rävinge. ..where ever you are..
 
/M
 
 

Peoplestown around here onehundred and fiftyfour!!?

Publicerad 2013-11-01 15:42:03 i Allmänt,

Ja..inte stämmer ju riktigt namnet på min blogg längre. Huserar ju som jag tidigare nämnt hos mina kära päron och deras adress är : folkastad Krokarna 154.. Där av min klatschiga rubrik. Tror jag avvaktar med ev namnbyte. Vad händer "around here" (krokarna heter alltså gården..översättningen sådär ..I know) då? Jo, som jag skrivit tidigare så är ju veckorna väldigt olika och denna vecka har kidsen varit hos mig. Jag kämpar med mitt pedagogiska förnuft i mitt försök att uppfostra den lille. Fy vad nära det var att "tomtehotet" lämnade min mun häromdagen och är det något jag är väldig motståndare till så är det just denna typ av hot. Vem vill tex att ens barn ska gå runt och vara ledsen över eller rädd för tomten? Men som sagt..nära var det. Minns knappt va det var han gjorde? Kanske skulle han precis skicka en stor transformer i riktning mot tv'n, eller något.
 Lille F kom häromdagen med en avblommad passionsblomma och han skulle tvunget sätta den i vatten, för att se den slå ut. Jag försökte förklara att detta inte var möjligt (att få en död blomma som legat på golvet att helt plötsligt tänka..äh va fasen jag kör la ett race till). Till slut såg jag mig dock besegrad och vi tog ett litet snapsglas och satte "blomman" i. I två dagar har vi nu fyllt på vatten på döingen, då lille F lyckats slå ut vattnet ett antal gånger. Idag var det dags igen. F ville fylla på vatten och jag säger att nu får det vara bra (ett uttryck jag säger 711 gånger per dag och som lille F nu börjat härma).  Han vägrar dock lyssna och jag hör mig själv säga: " Men det går inte .. Blomman SOVER nu". Lille F svarar då "Nej, mamma, den kan inte sova. Den har inget ögon!!" Ok...beaten by a treåring..
 
Kan väl även bjuda på en händelse av lite mer privat natur. Vi hade gått och lagt oss en kväll. Lille F som är en undersökande liten kille körde in händerna innanför mitt sovplagg och skulle pilla på "knapparna" (a.k.a bröstvårtor). Jag drar ut hans hand och säger till slut till honom på skarpen: " Sluta Folke, jag vill inte att du gör så!!" Folke svarar då: " Nej, sluta mamma!  Du är en mamma-laket (raket) och jag måste starta dig! 5-4-3-2-1 "... och sen var handen innanför igen. Vad göra än att skratta ihjäl sig? 
 
Nu tar vi helg tycker jag. Här i "peoplestown, around here" ska jag och dottern laga trerätters och bjuda la familia på. Ett glas vin och sen sitta och tillsammans med pappa klanka ner på idoler på tv. Fredag, vänner fredag.
 
Just det...har tagit en sån där facebook-paus igen. Jag är med stor säkerhet snart tillbaka igen, men behövde rensa i huvudet och fokusera på mitt. Jag gör ändå inte annat än att lägga ut gråtmilda, smått patetiska, stackars mig-citat..så it's better of this way.
 
kram m

Om

Min profilbild

Slöinge

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela