No12.blogg.se

Snart lov....?

Publicerad 2013-05-29 17:56:41 i Allmänt,

It´s the final countdown...ja, nu närmar vi oss sommarlovet med rekordfart och man skulle ju kunna tro att det är den bästa tiden att vara lärare ...lite no no där. Visserligen älskar jag mitt jobb, så egentligen kanske jag inte ska klaga...hm..
Det är alltså inte jobbigt att skriva 21 omdömen i alla ämnen jag undervisar i. Det är inte heller en otrolig utmaning att skriva 21 st "så här gå vi vidare-planer" i alla ämnen jag undervisar i. Det är heller inte speciellt utmattande att rätta 6x21 matteprov och finna tid till sex st gruppmatte-prov. Att sedan rätta 2x21 läsförståelser, läsa 21 berättelser och bedöma stavning, interpunktion och röd tråd samt läsa 21 faktatexter om sälar och fåglar och räkna antalet stödord som ska finnas med...japp, tar jag med en klackspark. Utöver detta är det inte ett dugg svårt att få till 21 stycken högläsningstillfällen då jag och varje elev ska samtala kring en text om en flicka och en utomjording. Men mest lycklig är jag nog ändå över uppdraget att föra in alla provresultat på nätet. Tacka gud för tab-knappen...
 
Så nu när all min galla är slut i magen, mår jag genast lite bättre. De nationella proven har trots allt varit bra och eleverna har faktiskt uppskattat dem. Det här med skriftliga omdömen då...kanske man skulle ge sig själv några stycken.... :
 
"Matilda, du kan utveckla din förmåga i kvällsmatslagning. Tänk på att försöka blanda olika ingredienser och undvik att laga samma mat, allt för ofta."
 
eller kanske..
 
"Matilda, när det kommer till ditt yttre så kan du tänka på att ett besök till frisören skulle vara att föredra. När du koncentrerat dig på hur du ser ut, så har jag sett att du kan vara fin i håret. Tänk på att alltid ta en titt i spegeln innan du lämnar huset."
 
"Matilda, tänk på att utöka ditt ordförråd och inte få ett psykbryt när du upptäcker att sonen målat halva badrumsinredningen inklusive speglar, med en el-tandborste full med tandkräm."
 
 
Ja...pust och stön..fullt fart mot helgen...Nu ska den trötta mamman utan tillfälligt psykbryt, få till en delikat kvällsmat...det gäller ju att jobba för att nå sina mål! Laxpanna..götte!!
 
/M
 

Om

Min profilbild

Slöinge

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela